sunnuntai 29. syyskuuta 2013

PRS kaula espanjan seetristä (Spanish cedar PRS neck)

Kaulan rakennan tällä kertaa espanjan seetristä. Puu muistuttaa hyvin paljon mahonkia, ja on erittäin vakaata soitinrakennuspuuta. Päätin jälleen tehdä kaulan kolmesta palasta laminoimalla, jotta rakenne olisi mahdollisimman vakaa. Lapa tosin on yhdestä kappaleesta. Ohessa kuva kaula-aihiosta, johonka olen liimannut lavan kiinni. Tästä on hyvä aloittaa työstäminen...



 
 
Maksimoidakseni kaulan kestävyyden, tein ohuimpaan kohtaan vahvikepalat vaahterasta. Jyrsin 6mm syvät ja 6mm leveät urat kaulan heikoimpaan kohtaan ja upotin niihin vaahteran palat. Näin kaulan ohuin ja kapein kohta vahvistuu edes jonkin verran. Kuvissa vaahteravahvikkeet jo liimattuna. Yhdessä kuvassa vertailun vuoksi vierekkäin kaula jossa on vahvikkeet, ja toinen ilman vahvikkeita.


 


 
 
Kaulat alkavat olla lähellä lopullista muotoa. Toiseen kaulaan tulee aidosti PRS:n mallin mukainen lapa ja ruusupuinen otelauta, kun taas toiseen tulee hieman pehmeämmillä muodoilla varustettu lapa ja sysimusta ebenpuinen otelauta. Alla muutama kuva kauloista.
 












 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti